Macarons

www.badembutikpasta.com


Macaron Tarihçesi....
Macaron badem ile yapılan bir şekerlemedir. Yumurta akı, pudra şekeri, toz şeker, badem tozu ve gıda renklendiricileri ile yapılır. Macaron iki yaygın düğme arasına sıkılmış kremalardan oluşur. Adını, İtalyanca kelime olan Maccarone ve maccherone den almıştır. Kelime karşılığı, ezilme yada dökme anlamları ifade etmektedir.
Ağırlıklı bir Fransız olduğu düşünülsede hakkında pek çok tartışmalar vardır. Kimine göre Catherine  de Medici 1533 yılında Henry II ile düğünlerinde İtalyan pasta şefi tarafından bulunmuştur. 1830 yıllarında reçel, likör ve baharatlar ilave edilerek bugün bilinen Gerbet yada Paris macaronu olarak adlandırıldı.

Artık ülkemizde de bu bilinen doyumsuz lezzet raflardaki yerini almaktadır.

Ufuk Chef's Macaronları....

Tarafımdan üretilen macaronlar tamamen yerel reçete ve tariflerden oluşmakta olup içerisinde herhangi bir katkı yada mix kullanılmamaktadır. Ağırlıklı baden tadı ve ağızda eriyen yapısıyla en iyiler arasında yerini almaktadır. Yemek yapmak el lezzeti, Pasta yapmak tamamen kimya olmasına rağmen Macaron yapmak tamamen kendine ait sırların bulunduğu yapımı kolay fakat sırları içinde gizli bir iksirdir...

Üretmiş olduğum macaronlar sipariş ile istediğiniz tüm çeşitleri sizlerin beğenisine sunulmaktadır. Lezzet ve görsel bir şölen olarak sizlere ulaşan bu lezzet sadece kendimize has lezzeti ile damağınızda yer edecektir. Ayrıca cafe, pastane, lokanta, özel günler içinde toplu ve devamlı üretimlerimiz de bulunmaktadır. Ankara dışı alıcılar için ise kabuk yada kargo ile gönderilmektedir. 

Bu kendimize ait lezzete ulaşmak için bizi iletişim telefonumuzdan arayabilirsiniz. Bu lezzeti kendim yapacağım diyenler içinde kurslarımız mevcuttur..





















































Ufuk Chef's Party Cakes sayfasına hoş geldiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder